Om informatie op covs.nl te plaatsen zijn er grofweg twee mogelijkheden. Hieronder worden de mogelijkheden aangegeven met hun voor- en nadelen.

Rechtstreeks invoeren als beheerder

Je kunt met de toegang die je gekregen hebt rechtstreeks berichten op covs.nl plaatsen. 

In dit filmpje word je uitgelegd hoe je een artikel plaatst.


Geef met de groep aan:

  • wie je wilt aanschrijven: als notificatie aan staat krijgen alle leden een bericht;
  • voor wie je het wilt beperken: als het artikel Besloten is, kunnen alleen die leden het zien als ze ingelogd zijn.


Voor een uitgebreide handleiding, kijk hier: Handboek voor het Drupal content systeem - PDF Free Download (docplayer.nl) 


Voordeel is dat deze berichten opgenomen worden als nieuwe berichten in het groepsoverzicht en dat ze opgenomen worden in de zoekresultaten. Voorbeeld: www.covs.nl/zwolle.

Het is belangrijk om in ieder geval een paar gegevens op de pagina van je groep te plaatsen (www.covs.nl/<naam van je groep>), bijvoorbeeld met adresgegevens of een verwijzing naar je eigen website. Voorbeeld: www.covs.nl/rotterdam.

Syndicatie

Met syndicatie wordt bedoeld dat informatie die al ergens beschikbaar is automatisch doorgeplaatst wordt op covs.nl. Het meest gebruikelijk is het om dat via RSS-feeds te doen: dit is een gestandaardiseerde lijst met een aantal gegevenselementen (zoals titel en auteur) met een verwijzing naar het oorspronkelijke bericht. Je ziet dit aangeduid worden met het pictogram  of . Alle standaardpakketten (zoals Drupal, Joomla) hebben een dergelijke optie; deze hoeft vaak alleen maar aangezet te worden. Voordeel is dat je de berichten op je eigen website kunt plaatsen, maar toch iedereen via covs.nl kunt bereiken. Voorbeeld is de informatie van SAO of RSV. Voor meer achtergrondinformatie over websyndicatie, webfeeds en RSS, kijk hier.


Heb je een website die RSS ondersteunt en wil je op die manier je informatie doorplaatsen, geef dat dan even door aan de helpdesk

Inmiddels plaatsen we van een kwart van de verenigingen berichten op deze manier door.