Om ervoor te zorgen dat post verstuurd wordt vanuit het functioneel COVS-e-mailadres, is het vaak niet nodig om een uitgebreid, nieuw account te maken.

In veel programma's kun je hiervoor het adres van de afzender zelf instellen. Als je bijvoorbeeld in Outlook het 'Van'-adres invult, dan wordt post via dat adres gestuurd, maar is nog steeds duidelijk welke persoon erachter zit (dit om misbruik te vermijden).

Antwoorden komen dan ook weer via het functionele adres binnen; je kunt dan eventueel met behulp van regels de post onderverdelen in privépost en post van de COVS.

Voor meer informatie over het instellen:

1. http://email.about.com/od/outlooktips/qt/How_to_Send_an_Email_with_Any_From_Address_in_Outlook.htm (dit beschrijft de situatie die ik hierboven aangaf).
  2. http://www.zdnet.be/help/106996/verzendadres-in-outlook/ (dit is een optie om aparte accounts te gebruiken).